Vlastný recept
Som manželkou a mamou na materskej dovolenke. Jednou z činností, kedy moja maličká Ana Mae spinká, je pečenie. A tak ma raz napadol tento koláčik, na ktorý potrebujeme tieto ingrediencie:
Cesto (nižšia piškóta):
2 vajcia
160 g polohrubej múky
160 g kryšt. cukru
1 dcl vody
1/2 dcl oleja
1/2 prášku do pečiva
Okrem nich ďalej potrebujeme:
nutelu, 1 balík Maríny a 1 balík Indiánok (alebo BeBe keksy), karamelový puding, 1 l mlieka, 3 šľahačky v prášku, 1 stužovač, horká čokoláda/čokoláda na vareniePOSTUP
Všetky ingrediencie potrebné na cesto vymiešame pomocou mixéru. Vytrieme plech palmarínom a posypeme hrubou múkou.Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečiem na 170 stupňoch asi 7 minút (kým sa cesto neodlepí po bokoch od plechu).
Za ten čas vyšľaháme šľahačku, 450 ml mlieka + 3 šľahačky + 1 stužovač (nemusí byť pri šľahačkách v prášku, ale ja dávam). A dáme do chladničky.
Na teplé cesto rozotrieme rovnomerne nutelu.Marínu a Indiánky namočíme do mlieka a na šachovito naukladáme.
Spravíme si karamelový puding, pridáme škoricový cukor. Ešte horúci vylejeme na koláč.
Keď to vychladne, natrieme šľahačku ako poslednú vrstvu. Posypeme postrúhanou čokoládou.
Dáme do chladničky stuhnúť.
Podávame :) a môžme sa olizovať.
Na tanieri to nevyzerá až tak lahodne, lebo sa mi šľahačka ,,trhala", keď som krájala koláč. Ale chutí božsky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára